Bamboe vlonderplank 18 x 139 x 2250 mm Type: Samba

Duurzame thermisch gemodificeerde lichte bamboe vlonderplanken van FelixWood, nu online verkrijgbaar!

Beschikbaarheid: 2-9 werkdagen

2725

Mooie en unieke lichte vlonderplanken, gemaakt van bamboe. Bamboo is, mits goed verwerkt, een prachtig sterk alternatief voor hardhout wat steeds schaarser wordt. Dankzij een uniek gepatenteerd thermisch proces heeft FelixWood bamboe terrasplanken ontwikkeld die qua hardheid, stabiliteit en duurzaamheid beter scoren dan de beste hardhout soorten! 

De bamboe plank die aangeboden wordt door de Tuinhoutcentrale is reeds geolied. De bovenzijde van de plank bevat een ribbelprofiel. De onderzijde is glad, waardoor de plank aan twee zijden gebruikt kan worden. Met bijbehorende CobraHybride clips worden de Melody thermisch gemodificeerde terrasplanken gemonteerd op een houten of aluminium onderconstructie. Het is zeer belangrijk om een ​​maximale hartafstand van 40 cm tussen de balken aan te houden, bij intensief gebruik 35 cm. De onderbalken moeten met een afschot van 2% in de lengterichting van de planken worden gelegd om ophoping van (regen)water te voorkomen. 

Voor een goede luchtcirculatie onder het terras moet een ventilatieruimte van minimaal 10 cm tussen de grond en de vlonder worden gelaten.

Voor een nette afwerking van het terras, kunnen er plinten worden gezaagd uit de terrasplanken, door de zijdelingse mes en groef af te zagen. Let op, omdat bamboe een bijzonder hoge dichtheid heeft en extreem hard is, is het noodzakelijk om met zeer scherp gereedschap te werken.

Het bamboeterras zal in de loop van de tijd een andere uitstraling krijgen onder invloed van langdurige blootstelling aan de zon (UV-straling) en weersomstandigheden. In de 2 tot 3 jaar na installatie zal de kleur lichter worden en vergrijzen.

Bij het reinigen van het terras mag u geen hogedrukreiniger gebruiken, omdat deze het terras kan beschadigen. Het gebruik van een speciale siliciumcarbideborstel is ideaal voor het weer vlak en glad maken van het oppervlak van het terras. Borstel het terras in de richting van de nerf. Na reiniging grondig afspoelen met schoon water, daarna een droogtijd van 24 uur aan houden.

Wanneer het terras is schoongemaakt alle oneffenheden zijn verwijderd, is het noodzakelijk om een watergedragen olie aan te brengen om het de oorspronkelijke glans en uitstraling te herstellen.

Gewicht: 7
Voorraad: 2-9 werkdagen
Merk: Nee
Keurmerk: Nee
Basismateriaal: Bamboe
RVS: Nee
Bijzonderheden: 1300 kg CO2 opgeslagen in 1 m3 thermisch gemodificeerd bamboe

Afhalen:

Let op: bij afhalen dient u altijd de bevestigingsmail van uw bestelling mee te nemen als betalingsbewijs. 

Bezorgen:

Wij bezorgen uw bestelling binnen 2-9 werkdagen, i.v.m. Corona en tijdens het hoogseizoen kan het langer duren i.v.m. de drukte zowel bij de Tuinhoutcentrale, onze leveranciers en onze vervoerders.

Let op: wanneer u uw producten snel nodig heeft, belt u dan even over de mogelijkheden, wij denken graag met u mee. Wij hanteren een maximale levertijd van 2-9 werkdagen, maar uiteraard kan dit ook veel sneller. In de praktijk leveren we altijd eerder. Omdat we geen bedrijf willen zijn dat beloofde levertijden niet nakomt, houden wij de veilige marge van 19 werkdagen aan. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

Bestellingen onder €1950   

 

Afhalen

GLS*

Vrachtwagen

Nederland - vasteland

Gratis

€25-45

€95

België - Vlaanderen

Gratis

€75

€125

Duitsland

Op aanvraag

Op aanvraag

Op aanvraag

Bestellingen boven €1950    

 

Afhalen

Bestelbus-klein

 Vrachtwagen

Nederland - vasteland

Gratis

Gratis

Gratis

België - Vlaanderen

Gratis

Gratis

€125,-

Duitsland

Op aanvraag

Op aanvraag

Op aanvraag

 

* De maximale gordelomvang (2 x de hoogte + 2 x de breedte + 1 x de langste zijde van het pakket) mag maximaal 300 cm bedragen en niet zwaarder dan 32 kg .

Levering op de Waddeneilanden en in Wallonië dient altijd in overleg plaats te vinden.

Dorpen of steden met lengte- of gewichtrestricties e.d. kunnen een langere levertijd hebben en/of hogere kosten met zich meebrengen. De kosten hiervan worden niet automatisch toegevoegd aan uw bestelling, maar worden in overleg met u besproken.

 

Verwante producten