Attentie:

Wegens de maatregelen tegen het covid-19 virus is onze showroom alleen op afspraak geopend. Let op: lever- en afhaaltijden zijn langer dan u gewend bent.

Door de enorme drukte zijn de leverings- en afhaaltijden langer dan uw van ons gewent bent. Wij nemen contact met u op wanneer u uw bestelling kunt afhalen. Als u u per iDeal betaald in de webshop, dan kunnen we alles contactloos laten verlopen.

Klik hier voor meer informatie over onze maatregelen en de levertijden.

Naaldhout  is blank van kleur en veelal afkomstig uit Europa. Vanwege de lage weerstand tegen schimmels en insecten moet dit hout bij gebruik in de tuin altijd geïmpregneerd worden. Dit verlengt de levensduur 3-5 maal. Al het naaldhout wat door de Tuinhoutcentrale aangeboden wordt, is daarom ook geïmpregneerd. Wanneer u geïmpregneerd hout zelf bewerkt door bijvoorbeeld te zagen, dient u op deze bewerkte plekken zelf impregneermiddel aan te brengen. Zo niet, dan blijft het naaldhout extreem kwetsbaar. De gemiddelde levensduur van naaldhout is 7-12 jaar.

Een andere eigenschap van naaldhout is dat er kwasten op planken en balken te vinden zijn, ook wel knoesten genoemd. Deze ontstaan op de plekken waar de takken zich bevonden. Met spreekt van ‘toegestane kwasten’ als het overgrote deel van de kwasten niet dood is. Zou dit wel het geval zijn, dan kunnen de kwasten alsnog uit het hout vallen na aankoop. Al het Elephant tuinhout valt binnen de veilige marge en bestaat dus uit ‘toegestane kwasten’.