Attentie:

Wegens de maatregelen tegen het covid-19 virus is onze showroom alleen op afspraak geopend. Let op: lever- en afhaaltijden zijn langer dan u gewend bent.

Door de enorme drukte zijn de leverings- en afhaaltijden langer dan uw van ons gewent bent. Wij nemen contact met u op wanneer u uw bestelling kunt afhalen. Als u u per iDeal betaald in de webshop, dan kunnen we alles contactloos laten verlopen.

Klik hier voor meer informatie over onze maatregelen en de levertijden.

Dit hout is rood/bruin van kleur en veelal afkomstig uit Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Vanwege de hoge weerstand tegen insecten en schimmels heeft dit hout een levensduur die ongeveer 2 maal hoger is dan die van naaldhout. Dat wil zeggen dat de gemiddelde levensduur van het door de Tuinhoutcentrale aangeboden hardhout ongeveer 20 jaar is. Wel zijn er tussen hardhoutsoorten grote verschillen in duurzaamheid, wat ook gevolgen heeft voor de prijs. Wat wij wel aanraden, is om de koppen van hardhout planken in te smeren met wax wanneer u deze zelf bewerkt. Standaard zijn alle koppen van hardhout planken in ons assortiment behandeld met wax. Dit voorkomt dat de koppen vocht opnemen. Wanneer dit gebeurt, kunnen de koppen gaan scheuren wanneer de planken gaan krimpen en zwellen als gevolg van weersinvloeden.