Attentie:

Wegens de maatregelen tegen het covid-19 virus is onze showroom alleen op afspraak geopend. Let op: lever- en afhaaltijden zijn langer dan u gewend bent.

Door de enorme drukte zijn de leverings- en afhaaltijden langer dan uw van ons gewent bent. Wij nemen contact met u op wanneer u uw bestelling kunt afhalen. Als u u per iDeal betaald in de webshop, dan kunnen we alles contactloos laten verlopen.

Klik hier voor meer informatie over onze maatregelen en de levertijden.

Composiet heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen omdat de kwaliteit van het aanbod sterk is verbeterd. Elephant behoort tot de koplopers wat betreft het aanbod in composiet. Een andere benaming voor composiet is ‘wpc’. In tegenstelling tot hout heeft composiet weinig tot geen last van scheuren, kromtrekken en verkleuring.

Elephant composiet is samengesteld uit ongeveer 50% FSC gecertificeerd (hard)houtstof, dat vrijkomt als restproduct van FSC parketproductie en ongeveer 50% gerecycled GRS gecertificeerd High Density Poly Ethyleen. Voor hardheid en kleurvastheid worden hier de hoogste kwaliteit bindingsmiddelen, kleurpigmenten en UV stabilatoren aan toegevoegd. Deze optimale samenstelling zorgt voor duurzaamheid, stabiliteit, kleurvastheid en onderhoudsvriendelijkheid. Zeer geringe uitzetting (in de lengte) en lichte verandering van kleur als gevolg van zonlicht zijn mogelijk.

Veel composiet bevat houtvezels, houtsnippers en zelfs bamboevezels, welke vocht opnemen. Hierdoor kan het composiet alsnog gaan kromtrekken en scheuren. Composiet met houtstof heeft dit probleem niet.

Let op voor goedkope imitaties van de Elephant schermen in verband met veelvuldig kromtrekken van de lamellen en verkleuring.

Gebruik bij de Elephant Composiet schermen altijd Elephant beslag, aangezien dit speciaal gepatenteerde beslag de lichte lengte uitzetting van Composiet lamellen toelaat en daarmee kromtrekken van de lamellen voorkomt.

De holle terrasdelen en regels halen hun sterkte en stabiliteit uit de kamerstructuur. De terrasdelen zijn eenzijdig geprofileerd en eenzijdig vlak opgeschuurd om naar eigen voorkeur toe te passen. Door het ruwe oppervlak lenen de composiet terrasdelen zich uitstekend voor een toepassing waar uitglijden moet worden tegengegaan. De regels zijn drievoudig toepasbaar als onderconstructie (met onderlinge afstand van maximaal 35 cm), kantafwerking voor de langszijden en kantafwerking op de 'kopse' kant. Voor een terras van 10 m² heeft u ongeveer 45 m' regels/kantafwerking nodig en ongeveer 200 clips.

Gebruik voor nog meer stabiliteit, hardheid en houtuitstraling de massieve delen in 19 en 25 mm. Deze massieve planken zijn te verwerken als (hard)hout en zijn ook uitstekend toe te passen voor ronde terrasvormen. Gebruik voor een extra stevig terras hardhout regels. Voor de kantafwerking van de 19 mm delen gebruikt u de standaard holle regels 30x50 mm en voor de bevestiging de standaard clips in antraciet en bruin. Voor blinde bevestiging van de 25 mm delen gebruikt u de stalen bevestigingsprofielen. Door de brandklasse B zijn de 25 mm delen ook uitstekend te gebruiken voor vluchtwegen (bijvoorbeeld galerijen). De schuine kanten van deze delen zorgen daarnaast voor een perfecte afwatering en onzichtbaarheid van de profielen en onderconstructie.